Kevätseurantaa Noljakassa

Joukko Savo-Karjalan luontoliittolaisia kokoontui Paronittaren parkkipaikalle 15.4. sunnuntaina klo 11 lähteäkseen kohti Höytiäisen kanavan lintutornia Sakan toisen kevätretken merkeissä. Tornille päästäkseen retkikunta rämpi yli mutaisen hiekkatien ja lumisten pitkospuiden. Olosuhteet olivat muuttuneet edellisestä aurinkoiseen Kuhasaloon suuntautuneesta kevätseurantaretkestä huomattavasti. Perillä tornilla odottivatkin Hölttä kaukoputkineen ja alkava räntäsade.

Säätä uhmaten sankariluontoliittolaiset viettivät tornilla hyvän tovin kiikareineen ja eväätkin saatiin  syötyä. Retki olikin varsin tuloksekas ja kevään todettiin etenevän myös Noljakassa räntäsateesta huolimatta. Luonto-Liiton Kevätseurantalajeista havaittiin kurki, laulujoutsen, naurulokki, tuulihaukka ja töyhtöhyyppä. Lisäksi havaittiin eksyneen näköisinä jäällä kyhjöttäviä hanhia, kanavassa uiskenteleva telkkä pariskunta, sinisorsia ja isokoskeloita. Rantakoivikossa istui teeriparvi ja retken kruunasi aivan tornin vierestä lentänyt ruskosuohaukka.

Seuraava kevätseurantaviikonloppu on 28.-29.4. Silloin Sakalaiset ja muut kiinnostuneet voivat lähteä Joensuun Seudun  Luonnonystävien matkaan Karhonsaareen Kuopioon.

Seuraavaa retkeä odotellessa voi merkitä havaintojaan kevätseurannan nettilomakkeeseen ja seurata havaintojen kertymistä kevätseurannan sivuilta. Huhtikuun puoliväliin mennessä Pohjois-Karjalasta oli 32 havaintoa.

Pohjois-Karjalan havainnot 15.4.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: