PERMACULTURE DESIGN COURSE – PERMAKULTTUURIKURSSI KOLIN MATTILASSA

 31.5.-12.6.2014 (englanninkielinen) ja 31.8.-12.9.2014 (suomenkielinen)

Paikka: Mattilan tila, Ylä-Kolintie 12 B, 83960 Koli, Kolin kansallispuisto

Hinta: 890 € (sis. opetuksen, kurssimateriaalin, majoituksen, ruokailut ja saunan Mattilan tilalla)

Kouluttajat: kesäkuun kurssi: George Sobol, opetuskielenä englanti,

syyskuun kurssi: Mari Korhonen, Ossi Kakko ja vierailevat asiantuntijat, opetuskielenä suomi

Ilmoittautuminen: sitova ilmoittautuminen 2.5. ja 16.8.2014 mennessä ensisijaisesti ilmoittautumislomakkeella (löytyy myös os. http://www.elontila.fi/p/koulutukset-ja-kurssit.html), sähköpostitse et@elontila.fi tai p. 045-8797999. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuneista peruutuksista ilman pätevää syytä veloitetaan koko osallistumismaksu. Kursseille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 20 ensimmäistä ilmoittautunutta.

Kursseilla perehdytään permakulttuurin etiikkaan, periaatteisiin ja suunnitteluprosessiin kestävämmän yhteisön ja kestävämmän elämäntavan rakentamiseksi. Suunnitteluprosessissa käydään läpi niitä tekniikoita ja työkaluja, joilla kohennamme maaperän ja veden elinvoimaisuutta ja lisäämme ympäristön monimuotoisuutta. Kurssit koostuvat luennoista, keskusteluista, ryhmätöistä, käytännön maastoharjoituksista, video- ja DVD –esityksistä ja vierailukäynneistä. Kesäkuun kurssin opetuskielenä on englanti. Kurssit on tarkoitettu kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneita permakulttuurista, kestävämmästä elämäntavasta ja  tulevaisuudesta, luonnonmukaisesta viljelystä ja uskovat, että meidän tulee löytää tapoja, joilla huolehdimme itsestämme, toisistamme ja kotiplaneetastamme. Kurssit soveltuvat ympäristöalan ammattilaisille ja opiskelijoille, arkkitehdeille, maisema-arkkitehdeille, luonnonmukaisesta viljelystä kiinnostuneille, hortonomeille, biologeille, kasvattajille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille.

 Kurssit antavat valmiudet

– havainnoida luonnon rakennetta ja periaatteita ja soveltaa niitä arjen käytäntöihin

– hyödyntää permakulttuurin etiikkaa, periaatteita ja suunnittelutyökaluja kestävämpien rakenteiden, yhteisöjen ja systeemien luomiseen

– ymmärtää maaperästä ja vedestä huolehtimisen merkityksen

– käyttää permakulttuuria oman kestävämmän elämäntavan rakentamiseen

– ymmärtää, kuinka permakulttuurisuunnittelua voidaan soveltaa viljelyyn, puutarhoihin, energiakysymyksiin, rakentamiseen, ympäristösuunniteluun ja yhteisöihin

 Kesäkuun permakulttuurikurssi on 72 tuntia kestävä full design –kurssi ja sen  läpikäyneet saavat kansainvälisesti arvostetun ”Certificate in Permaculture Design” –diplomin. Kurssi antaa pohjan valmistua permakulttuurisuunnittelijaksi tai kouluttajaksi. Syksyn suomenkielinen permakulttuurikurssi vastaa sisällöltään täysin kansainvälistä ”Permaculture design course”  (PDC) –kurssia.

 Kouluttaja George Sobol on toiminut permakulttuurikouluttajana jo vuodesta 1989. Hän on toiminut Permaculture Association –järjestön  puheenjohtajana Englannissa useita vuosia ja tällä hetkellä hän  koordinoi  permakulttuuriprojektia permakulttuurikoulutusten ja kouluttajakoulutusten edistämiseksi.

 Syksyn kurssin kouluttaja Mari Korhonen  on opiskellut permakulttuurisuunnittelua ympäristötekniikan tutkintonsa täydennykseksi vuodesta 2009 ja kirjoittanut aiheesta suomenkielistä, kylmäänkin ilmastoon sopivaa Pohjoinen Permakulttuuri -blogia. Hän on työskennellyt viime vuodet permakulttuuritiloilla ja -keskuksissa mm. Australiassa, USA:ssa ja Portugalissa mm.  Geoff Lawtonin (PRI Australia), Jerome Osentowskin (Central Rocky Mountains Permaculture Institute) ohjauksessa, sekä käynyt Rosemary Morrow’n vetämän permakulttuuriopettajakoulutuksen (Blue Mountains Permaculture Institute). Parhaillaan Rosemary ja Mari työskentelevät permakulttuurikouluttajille suunnatun opaskirjan parissa. Kouluttaja Ossi Kakko on erikoistunut perinteisiin ruoansäilömismenetelmiin, villivihanneksiin, omavaraisviljelyyn, luonnonmukaiseen rakentamiseen, ekometsätalouteen ja yhteisöjen rakentamiseen.

 Kurssit toteuttaa Elontila (ET) Ay yhteistyössä Vihreä Sivistys- ja Opintokeskus Vision kanssa.

Elontilan kaikki vuoden 2014 koulutukset löydät osoitteesta

http://www.elontila.fi/p/koulutukset-ja-kurssit.html

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: